Brandmeldsystemen 2019-10-17T19:44:02+01:00

Brandmeldsystemen

Wanneer  brand uitbreekt wilt u zo snel mogelijk gewaarschuwd worden, zodat u veilig weg kunt komen. Brandmeldsystemen zijn dus van levensbelang! DUS adviseert u graag over de brandmeldsytemen bij u in huis of in uw bedrijf.

Advies ontvangen
Draadlooskoppelbare meldsystemen instellen op telefoon

Wij bieden u diverse soorten rook-, hitte- en koolmonoxidemelders. Deze hebben wij verdeeld in 2 categorieën, namelijk: ‘stand-alone‘ melders en ‘draadloos koppelbare melders’.

Alle door DUS Brandbeveiliging aangeboden melders zijn goed bevonden door de testen van het NVWA.

Wij zijn Certified  FireAngel Wi-Safe 2 Specialist & Installateur. Daarmee zijn wij de enige in de regio die gecertificeerd zijn om brandmeldsystemen van FireAngel te instaleren.

Onze ‘stand-alone’ brandmeldsystemen

Stand-alone melders kunnen overal worden geplaatst. We kunnen ze monteren aan de muur of het plafond met behulp van kit of schroeven. Of we plaatsen ze zonder montage op een gewenste plek.

Rookmelders

Rookmelder  

De basis stand alone rookmelder

Kan overal worden geplaatst

Aanvragen

Deze stand-alone rookmelder voor huishoudens controleert voortdurend temperatuurveranderingen, door de nieuwste technologie. Zo wordt een opkomende brand direct gedetecteerd, waardoor u veilig kunt vluchten.

Koolmonoxidemelders

CO-9B-BNLT

Basis koolmonoxidemelder 

Batterij levensduur: 7 jaar

Geleverd met 2 AA batterijen

Aanvragen

Deze batterijgevoede stand-alone koolmonoxidemelder kunnen wij bij u vrijstaand of op de muur monteren. De melder is voorzien van een geavanceerde elektronische sensor die 7 jaar meegaat.

CO-9D-BNLT

LCD scherm koolmonoxidemelder

Geeft CO percentages weer

Aanvragen

Deze batterijgevoede koolmonoxidemelder bevat een lithium batterij met een levensduur van 7 jaar. Het uniek aan deze melder is zijn digitale LCD-scherm. Deze melder kunnen we vrijstaand of aan de muur monteren.

CO-9X-10-BNLT

Draagbare koolmonoxidemelder

Deze CO-melder kan mee op reis

Erg geschikt voor kampeerders. Bijvoorbeeld in de camper, caravan of auto.

Aanvragen

Deze nieuwste koolmonoxidemelder is voorzien van een speciale sensor die zorgt voor een betrouwbare melding bij een te hoge concentratie koolmonoxide. Deze melder is draagbaar, wat betekent dat u hem ook mee op reis kunt nemen.

Hittemelders

HT-630-EUT

Hittemelder

Bedoeld voor stoffige en vochtige plekken.

Voorbeelden: Keuken, garage en zolder

Aanvragen

Deze hittemelder biedt een betrouwbaar antwoord op snel ontwikkelende branden en is ontwikkeld voor plaatsen waar een rookmelder niet de juiste optie is, met name vochtige, stoffige en vuile ruimtes waaronder keuken, garage en zolder.

Onze ‘draadloos koppelbare’ brandmeldsystemen

Draadloos koppelbare meldsystemen worden onderling met elkaar verbonden. Zo zullen alle melders alarmeren als één melder brand/CO/hitte detecteer. Deze systemen worden geleverd met een app, die u ook waarschuwt bij brand. Dit is voor ondernemers die niet bij de zaak wonen erg van belang.

Wanneer uw huis grenst aan die van uw buren (twee-onder-één-kap, rijtjeswoning, appartementen), dan is het verstandig om uw meldsystemen te koppelen aan die van uw buren. Zo wordt ieder aangrenzend huis gealarmeerd bij een noodsituatie.

Rookmelders

WST-630-BNLT

Batterijgevoede rookmelder 

Batterij levensduur van 10 jaar

Te koppelen met 50 FireAngel melders

Aanvragen

Deze draadlooskoppelbare rookmelder is te koppelen met 50 FireAngel melders. De melder bevat een batterij met een levensduur van 10 jaar. Ook controleert deze melder voordurend de temperatuur, waardoor bij een beginnende brand direct wordt gealarmeert.

WSM-F-1EU

Rookmelder op netspanning

Melder werkend op netspanning (back-up batterij)

Te koppelen met 50 FireAngel melders

Aanvragen

De melder werkt op een netspanning van 230 V en is uitgerust met een ingebouwde en verzegelde lithium back-up batterij met een levensduur van 10 jaar om de melder van spanning te voorzien bij een stroomstoring.

Koolmonoxidemelders

W2-CO10X-EU

Koolmonoxidemelder

Batterijgevoed (levensduur: 10 jaar)

Te monteren met één enkele pin of twee schroeven

Aanvragen

De melder is voorzien van een slimme Wi-Safe 2 communicatiemodule die tot 50 toestellen met Wi-Safe 2 technologie draadloos kan koppelen en zo één groot netwerk kan vormen.

Hittemelders

WHT-630-EUT

Batterijgevoede hittemelder

Batterijgevoed (levensduur: 10 jaar)

Te koppelen met 50 FireAngel melders

Aanvragen

Het voorspellend algoritme van de melder controleert voortdurend de temperatuurveranderingen. Wanneer een temperatuurstijging wordt gedetecteerd waarvan wordt verwacht dat deze de vooraf bepaalde drempel zal bereiken, zal het alarm afgaan. Deze functie zorgt voor een snellere reactie bij een snelle temperatuurstijging.

WHM-F-1EU

Hittemelder op netspanning

Melder werkend op netspanning (back-up batterij)

Te koppelen met 50 FireAngel melders

Aanvragen

De melder is voorzien van Thermistek technologie met een uniek radiant dish om de gevoeligheid van de melder te verhogen bij blootstelling aan  stralingswarmte in geval van brand.

Accessoires

WTSL-F-1EU

Locatieschakelaar

Compitabel met alle FireAngel producten

Te koppelen met 50 FireAngel melders

Aanvragen

Een locatie schakelaar geeft  precies aan welke melder brand/CO/hitte heeft gedetecteerd. Dit is vooral bedoeld voor de grotere bedrijven met meer dan 10 gekoppelde meldsystemen.

W2-LFS-630-EUT

Lage Frequentie Geluidsbox

Duidelijker hoorbaar dan melders

Speciaal voor: slechthorenden, kinderen, ouderen en mensen onder invloed van alcohol en drugs.

Aanvragen

Deze geluidsbox laat een laag frequentie geluid horen wanneer een melder alarmeert. Dit is zeer geschikt voor ouderen, kinderkamers en voor horeca gelegenheden waar mensen onder invloed van alcohol en/of drugs kunnen zijn.

W2-SVP-630-EUT

Licht- en Trilplaat

Speciaal voor doven en slechthorenden

Maakt alarm van melders duidelijk aan slechthorenden

Aanvragen

Dit apparaat is voorzien van een flitslicht en een trilplaat, wat zorgt voor extra veiligheid, speciaal ontworpen voor doven en slechthorenden die het geluidssignaal van de rook- hitte-of koolmonoxidemelder niet horen.

Gateway

Gateway

Koppel uw apparaten aan internet

Ontvang meldingen op uw telefoon of tablet

Aanvragen

De Gateway koppelt uw melders aan internet. Zo kunt u uw melders via uw telefoon of tablet in de gaten houden. Ook krijgt u op uw telefoon of tablet een melding als een melders actief is. De gateway is vooral voor ondernemers die niet bij hun bedrijf wonen. Zo wordt u thuis gealarmeerd als een melder in uw bedrijf alarm slaat.

Drukknopmelder

Drukknopmelder

Handmatig alarm slaan

Druk de knop in om alle meldsystemen af te laten gaan

Aanvragen

Drukknopmelders worden gebruikt in omgevingen waar veel mensen zijn, zodat men handmatig alarm kan slaan bij een noodgeval. Dit door simpelweg de knop in te drukken. Zo worden alle melders in het netwerk geactiveerd.