Blusmiddelen 2019-07-16T06:32:37+01:00

Prymaxx Safe & Easy concept

De verschillende blusmiddelen die wij leveren zijn van het merk Prymaxx. Bekijk de video hiernaast om het Safe & Easy concept van Prymaxx te bekijken. 

Deze blusmiddelen staan bekend als hoogwaardig en van professionle kwaliteit.

Alle blusmiddelen zijn nogmaals gekeurd door ons, zo weten we zeker dat we met kwalitatief goede blusmiddelen werken. 

Bij ons koopt u niet alleen uw blusmiddelen, we komen ze ook bij u thuis monteren. Daarnaast verbinden we ons graag aan u, om jaarlijks de verschillende blusmiddelen te keuren. Hierdoor weet u zeker dat u over uitstekend werkende blusmiddelen beschikt.

Brandblusser Aramide

De Prymaxx Aramide is een brandblusser van composiet, wat hem 20% lichter maakt dan brandblussers van metaal. Deze brandblusser is de nieuwste ontwikkeling van Prymaxx. Hij blinkt uit in zijn lichte gewicht, het feit dat hij niet roest en zelf te inspecteren is , wat hem kostenbesparend maakt. Verkrijgbaar in 2, 6 of 9 liter / kilo.

Brandblusser Aramide
Environment 'groen' label
Bestellen

Prymaxx Pro-line Indoor & Outdoor

De Pro-line spray brandblusser is eenvoudig en met één hand door iedereen te gebruiken. Een beginnende brand wordt binnen enkele seconden gedooft. Hij werkt zoals een spuitbus. Door simpelweg de dop te verwijderen is het alleen een kwestie van richten en sprayen. Iedereen, ongeacht leeftijd, kan hem dus gebruiken. Deze sprayblusser is voor zakelijk gebruik.

Sprayblusser
Indoor en Outdoor
Bestellen

Prymaxx Universeel

Prymaxx komt met de eerste spray brandblusser Glow in the Dark op de markt. Deze spuitbus is de ideale brandblusser voor de meest voorkomende branden bij u thuis, auto, caravan, camper, boot en niet te vergeten de keuken. Doordat hij werkt zoals een spuitbus, kan iedereen, ongeacht leeftijd, het gebruiken. Door de dop te verwijderen is de spray brandblusser door zijn intuïtieve werking ten aller tijde klaar voor direct gebruik. Hiermee voorkomt u dat een kleine vlam zich razendsnel uitbreid met alle gevolgen van dien….

Bestellen

Brandslanghaspel

De brandslanghaspel is aangesloten op het waterleidingnet en biedt daardoor onbeperkt blusmiddel. Water is geschikt voor het blussen of beheersen van beginnende branden in brandklasse A, denk hierbij aan: hout, papier, textiel en niet smeltende kunststoffen. Blussen met water kan gevaarlijk zijn bij vloeistofbranden, sommige metalen en elektriciteit.

Brandslanghaspel
Bestellen

Schuimblusser

Met een schuimblusser kun je A en B branden blussen, oftewel vaste stoffen en vloeistoffen. De blusser is gevuld met water en schuim, een substantie die voor een verkoelende werking zorgt. Doordat het zo licht is van gewicht is schuim zeer geschikt om vloeistof branden te blussen omdat het erop blijft liggen, en bij vaste stoffen blijft schuim eraan plakken om op die manier ook de verbrandingsreactie weg te nemen door afsluiting van zuurstof. Het is niet schadelijk voor het milieu.

Schuimblusser
Bestellen

CO2 blusser

De CO2 blusser, ook wel koolzuursneeuwblusser genoemd, is geschikt voor het blussen van vloeistofbranden (brandklasse B) en branden in onder spanning staande apparatuur. De CO2 komt gasvormig uit de blusser, maar zit vloeibaar in de fles. In  de fles wordt het gas onder druk gezet. Rond de 60 bar zal het overgaan in een vloeistof. Door deze verandering koelt het enorm af en heeft het een temperatuur van -80 graden Celsius.

CO2 blusser
Bestellen