Blusmiddelen 2019-10-13T19:47:57+01:00

Blusmiddelen

Bij ons koopt u niet alleen uw blusmiddelen, we komen ze ook bij u installeren. Daarnaast verbinden we ons graag aan u, om jaarlijks de verschillende blusmiddelen te keuren. Hierdoor weet u zeker dat u over uitstekend werkende blusmiddelen beschikt.

De verschillende blusmiddelen die wij leveren zijn van het merk PrymaxxDeze blusmiddelen staan bekend als hoogwaardig en van professionele kwaliteit.

In de video hiernaast wordt het ‘Safe & Easy’ concept van Prymaxx beschreven. 

Contact met DUS

Hieronder staan de blusmiddelen die wij aanbieden.

Wij snappen heel goed dat het voor u lastig is om het juiste blusmiddel uit te zoeken, daarom komen wij graag een keer langs om u van vakkundig advies te voorzien.

Laat mij adviseren

Lichte handblusser

Aramide blusmiddel

Deze brandblusser is 20% lichter dan andere handblussers. Het materiaal (composiet) is roestvrij. Verkrijgbaar in 2,6 of 9 liter / kilo.

Brandblusser Aramide
Environment 'groen' label
Aanvragen

Sprayblusser zakelijk

Prymaxx Pro-line Indoor & Outdoor (zakelijk gebruik)

De sprayblusser is eenvoudig en met één hand door iedereen te gebruiken. Een beginnende brand wordt binnen enkele seconden gedoofd. Hij werkt zoals een spuitbus. Door simpelweg de dop te verwijderen is het alleen een kwestie van richten en sprayen. Iedereen, ongeacht leeftijd, kan hem dus gebruiken. 

Deze sprayblusser is in een Indoor (binnenshuis) en Outdoor (buitenshuis) variant te verkrijgen.

Sprayblusser
Indoor en Outdoor
Aanvragen

Sprayblusser particulier

Prymaxx Universeel (voor thuis, caravan, boot, auto en keuken)

Dit is de eerste Glow in the Dark spray brandblusser op de markt. Deze spuitbus is de ideale brandblusser voor de meest voorkomende branden bij u thuis, auto, caravan, camper, boot en niet te vergeten de keuken. Doordat hij werkt zoals een spuitbus, kan iedereen, ongeacht leeftijd, het gebruiken. Door de dop te verwijderen is de spray brandblusser ten aller tijde klaar voor direct gebruik. Hiermee voorkomt u dat een kleine vlam zich razendsnel uitbreid met alle gevolgen van dien.

Aanvragen

Brandslanghaspel

Geschikt voor grotere bedrijven.

De brandslanghaspel is aangesloten op het waterleidingnet en biedt daardoor onbeperkt blusmiddel. Water is geschikt voor het blussen of beheersen van beginnende branden, zoals: hout, papier, textiel en niet smeltende kunststoffen. Blussen met water kan gevaarlijk zijn bij vloeistofbranden, sommige metalen en elektriciteit.

Brandslanghaspel
Aanvragen

Schuimblusser

Blussen van vaste stoffen en vloeistoffen

Met een schuimblusser kun je A en B branden blussen, oftewel vaste stoffen en vloeistoffen. De blusser is gevuld met water en schuim, een substantie die voor een verkoelende werking zorgt. Doordat het zo licht is van gewicht is schuim zeer geschikt om vloeistof branden te blussen omdat het erop blijft liggen, en bij vaste stoffen blijft schuim eraan plakken om op die manier ook de verbrandingsreactie weg te nemen door afsluiting van zuurstof. Het is niet schadelijk voor het milieu.

Schuimblusser
Aanvragen

CO2 blusser

Blussen van vloeistofbranden en onderspanning staande apparaten.

De CO2 blusser is geschikt voor het blussen van vloeistofbranden (brandklasse B) en branden in onder spanning staande apparatuur. De CO2 komt gasvormig uit de blusser, maar zit vloeibaar in de fles. In  de fles wordt het gas onder druk gezet. Rond de 60 bar zal het overgaan in een vloeistof. Door deze verandering koelt het enorm af en heeft het een temperatuur van -80 graden Celsius.

CO2 blusser
Aanvragen